Afvalbeheersing bij evenementen

  • Bepaal welke afvalfracties er worden geproduceerd en plaats voldoende afvalcontainers of recipiënten, bv. in afvaleilanden (te verkrijgen via de gemeente).
  • De verschillende fracties in de respectievelijke zakken kunnen worden buitengeplaatst en mee genomen met de reguliere afvalophaling, zie afvalkalender. Bvb. Bekers zijn restafval dit kan in de grijze huisvuilzak worden meegegeven met de wekelijkse ophaling.
  • Maak afspraken met private firma’s indien de ophaling niet via de reguliere afvalophaling verloopt.
  • Zorg voor toezicht op of assistentie bij het juist sorteren door bezoekers.
  • Koop drank en eten in bulk of grote verpakking in è voor drank in volgorde van voorkeur: glas, PET of karton.
  • Tap indien mogelijk drank uit vaten.
  • Serveer drank in glazen, zo niet leen de herbruikbare bekers, bij de Provincie West-Vlaanderen.
  • Voorzie een inzamelsysteem via statiegeld voor de herbruikbare bekers.
  • Serveer hapjes in eetbare verpakking: blaadje sla, witloof, toastje of deeg.
  • Gebruik in volgorde van voorkeur: geen, porseleinen of composteerbaar servies, metalen of composteerbaar bestek, herbruikbaar tafellaken.
  • Gebruik herbruikbare signalisatie (infoborden) en decoratie.

Meer info rond afvalbeheersing vindt u bij de dienst milieu.

Downloads

Naar top