Bezoek de Pompentoren in Eernegem en geniet van het adembenemende uitzicht!

Gepubliceerd op  dinsdag 18 jun 2024 om 17:23 uur

De Pompentoren in Eernegem heeft een nieuwe functie als uitkijkpunt gekregen. Het nieuwe uitkijkpunt is een onderdeel van Horizon 2025. Met dit project wil Westtoer samen met de Provincie West-Vlaanderen tegen 2025 een twintigtal nieuwe uitkijkpunten realiseren in het West Vlaamse landschap.

De Pompentoren is elke dag gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Vanop 16 meter hoogte geniet je van een prachtig uitzicht over het recent heraangelegd landschapspark De Stationsput en de omliggende groene omgeving.

Kers op de taart voor het landschapspark 

De Stationsput werd aangelegd in de late 19de eeuw om de stoomlocomotieven van het station van Oostende van water te voorzien. De pompen van de Pompentoren trokken water uit de Stationsput en stuurden dit via leidingen naar Oostende.

De omgeving van de Stationsput werd in 2022 grondig aangepakt en getransformeerd tot een prachtig landschapspark met focus op natuurbeleving en stille recreatie: er werd een rustpunt voor fietsers voorzien, natuurlijke spelelementen voor kinderen en er werd bijzondere aandacht besteed aan het opwaarderen van de aanwezige natuur- en landschapselementen. Verder werd er doorheen het volledige landschapspark heel wat belevingsvol zit- en picknickmeubilair voorzien. De provincie West-Vlaanderen zorgde hierbij voor een bijkomende subsidie, via het reglement voor toeristische impulsen.

Unieke ligging voor recreanten

Het uitkijkpunt is een ideaal vertrekpunt om het Brugse Ommeland te verkennen, dankzij de gunstige ligging langs de Groene 62, op het provinciale fietsnetwerk en de Polderrandfietsroute. Rondom de Stationsput liggen ook verschillende wandelpaden. Kortom: zeker jouw bezoekje waard deze zomer!

Naar top